Ta en pause og pust !

25.02.2019

"Tre tilbake ut av den situasjonen som 'stresser deg'. Se deg selv på avstand og skap din indre RO"- mener Isabelle Ophof

-Mens du er i en anspent situasjon akkurat der du er fysisk, tenk da at du tar noen gigantiske steg bakover. 

-Forestill deg for eksempel en flyvende teppe som fører deg lengre og lengre borte fra deg selv i den situasjonen du nå befinner deg i, og så ser du på deg selv på avstand. 

-Se, hør og kjenn hvordan du forflytter deg selv opp og over deg selv og den anspente situasjonen til et sted som er mer behagelig for deg. Så ser du ned på deg selv og legger merke til det som skjer. 

-Se hva du gjør. Kanskje sliter du over en del oppgaver eller i samspill med andre i en situasjon? 

-Observer fra avstand hva du gjør. Hvis du registrerer at du snakker, så lytter du til tonen i stemmen din. Hvis noen andre snakker, lytter du til stemmen til tonen til den andre. Lytt til volumet og hastigheten på det som kommer. 

-Pass på at du fortsatt observerer fra et sted som ligger opp over og hvor du ser ned på den spente eller stressende situasjonen, med mindre selvfølgelig dersom du er redd for høyder, da ser du deg selv i fra sidelinjen, men sørg for at du har tatt noen gigantiske steg bort fra det som skjer.


KOS deg hver gang du trer litt tilbake fra en stresset situasjon, du kommer til å elske det fordi det har effekt.

Dersom du er alene i en situasjon og føler du blir sint, tar du allikevel flere gigantiske steg tilbake og flytter deg selv opp over din situasjon. Se nøye på deg selv. Hva gjør du? Hvordan er din holdning? Hvordan beveger du deg? Hvordan puster du? Fortsett å være over deg selv, vær en tålmodig observatør, helt til du kan se, høre og kjenne tegn til RO. Når du så ser deg selv med et smil og en mer avslappet holdning, og at du puster jevnt og dypt, samt at du kan høre milde og vennlige ord, kan du flytte deg selv ned igjen og bli i deg selv igjen. Du vil merke at din situasjon ikke lengre er like anspent og stresset.

En slik teknikk, hvor du trekker deg tilbake fra deg selv, gjør deg mer tålmodig, til en bedre lytter og du sanser generelt bedre det som skjer i situasjonen, noe som skaper en mer avspent tilstand i deg. Øv på denne øvelsen en god del og folk vil begynne å fortelle deg at du er blitt tålmodighet som en engel .